Contact
rapid

0745.014.481

(Costin Tanasescu)

 
Renuntati la bucuria de moment a pretului scazut! Amintirea slabei calitati si gustul amar dureaza mult mai mult!

SINDRILA LEMN

SINDRILA DE LEMN – TRADITIONAL

LEMNUL PE ACOPERIȘ

Lemnul este primul material rezistent și ușor folosit în construcția acoperișurilor. De-a lungul timpului și-a demonstrat calitățile estetice, hidrofuge și termoizolante. Odată cu dezvoltarea tehnologiilor și materialelor moderne care au înlocuit învelitorile tradiționale în România, acoperișul tradițional din șiță, draniță sau șindrilă a devenit mai degrabă un meșteșug.

Dar, încă din secolul XIX, în America de Nord tehnologia modernă s-a îmbinat cu tradiția, astfel au fost create sisteme moderne de acoperiș din lemn care nu se întâlnesc în nici o parte a Europei.

Lemnul care de-a lungul secolelor și-a demonstrat calitățile extraordinare pentru folosirea lui pe acoperișuri este cel de cedru. Western Red Cedar (Cedrul roșu de vest) sau Alaska Yellow Cedar (Cedru Galben de Alaska), ale cărui rude europene sunt Thuja Plicata sau Chiparosul, este un lemn de zona nordică, cu creștere lentă și fibră densă. Este bogat în rășini și substanțe puternic aromate care îl feresc în mod natural de dăunători și îi dau rezistență excepțională la umiditate și intemperii.

În ziua de azi se exploatează doar pădurile seculare din vestul Canadei și al Alaskăi, pe coasta Pacificului, iar lemnul folosit este certificat ca provenind din exploatații ecologice și inteligente. Se folosește doar lemnul bătrân de peste 200 de ani, bușteni căzuți natural și fără impact ecologic.

Astfel produsul obținut este Environment Friendly, reciclabil 100%, iar emisiile de carbon sunt zero.

Folosim marcile:

branduri